Regeldrukvermindering transport paardenmest onvoldoende in beeld

In de wijzigingsregeling URM komt een uitzondering voor het transport van paardenmest. Deze mest mag worden overgeladen in een andere vrachtwagen. Ook hoeft de mest niet te worden gewogen; een inschatting volstaat. De vermindering van de regeldruk die deze wijzigingen met zich meebrengen, zijn niet goed in beeld gebracht. Dat schrijft ATR in zijn advies aan de minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur.

Regeldrukeffecten

De wijzigingen maken een bestaande praktijk mogelijk. De omvang van die praktijk wordt niet duidelijk uit de toelichting. In vergelijking met de bestaande regeling neemt de regeldruk af, stelt de toelichting. Die vermindering is onvoldoende in kaart gebracht. Het advies is om zowel de omvang van het probleem als de regeldrukkosten in kaart te brengen.

De formele titel van de regeling luidt Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van […], nr. WJZ/ 46147869, houdende wijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet in verband met het wijzigen van enkele bepalingen inzake het transport van meststoffen, het wijzigen van de omschrijving van enkele reststoffen in bijlage Aa alsmede het toevoegen van enkele reststoffen aan die bijlage.